SUOSITUKSET

"Suosittelen lämpimästi kotimaista rypsiöljyä kaikkeen ruuanlaittoon" Laura Rosilainen, kokki

"Rypsipuriste on erinomainen ja kustannustehokas lisärehu ravihevosille, aina varsoista kilpahevosiin ja siitostammoihinkin. Suosittelen!" Ilkka Korpi, ravivalmentaja

REHUJEN JÄLLEENMYYJÄT

Trotton Ay / Pieni Loimikauppa, Pusula.

pieniloimikauppa.fi

Hevari Oy, Heinola

hevari.fi

OTA YHTEYTTÄ

Sata-Öljy Oy

Myllytie 1, 29250 NAKKILA

puh. 0500 860 877 sataoljy@nic.fi

AJANKOHTAISTA

Pieni loimikauppa / Trotton Ay rehujen jälleenmyyjäksi

Nummi-Pusulalainen Pieniloimikauppa.fi välittää Sata-Rypsi rehuja. Tutustu verkkokauppaan www.pieniloimikauppa.fi. Tuotteiden kuljetus on mahdollista sopia Etelä-Suomen raveihin.

lehma2.jpg

Märehtijät

Märehtijöille kylmäpuristettu rypsipuriste on erinomainen ja paljon käytetty valkuais- ja energiarehu. Rypsipuriste lisää maidontuotantoa ja maidon valkuaistuotos kohenee.

Märehtijöille rypsin aminohappokoostumus soijaa parempi. Rypsi sisältää soijaa enemmän histidiiniä ja histidiinin on todettu olevan ensimmäinen maidontuotantoa rajoittava aminohappo säilörehuvaltaisella ruokinnalla. Kylmäpuristetty rypsipuriste sopii siis hyvin käytettäväksi suomalaisen säilörehun ja viljan kanssa ruokinnassa sen korkeamman histidiinipitoisuuden vuoksi.

Runsaasti vitamiineja sisältävän rypsirouheen vitamiineista kannattaa kiinnittää huomio märehtijöillä etenkin niasiiniin, sillä sen on todettu tehostavan maksan toimintaa ja pienentävän asetonitaudin riskiä lehmillä. E-vitamiinin on todettu ehkäisevän hedelmällisyysongelmia ja lihasrappeumaa.

 

Linkki MTT:n rehutaulukoihin (rypsipuriste)