SUOSITUKSET

"Suosittelen lämpimästi kotimaista rypsiöljyä kaikkeen ruuanlaittoon" Laura Rosilainen, kokki

"Rypsipuriste on erinomainen ja kustannustehokas lisärehu ravihevosille, aina varsoista kilpahevosiin ja siitostammoihinkin. Suosittelen!" Ilkka Korpi, ravivalmentaja

REHUJEN JÄLLEENMYYJÄT

Trotton Ay / Pieni Loimikauppa, Pusula.

pieniloimikauppa.fi

Hevari Oy, Heinola

hevari.fi

OTA YHTEYTTÄ

Sata-Öljy Oy

Myllytie 1, 29250 NAKKILA

puh. 0500 860 877 sataoljy@nic.fi

AJANKOHTAISTA

Pieni loimikauppa / Trotton Ay rehujen jälleenmyyjäksi

Nummi-Pusulalainen Pieniloimikauppa.fi välittää Sata-Rypsi rehuja. Tutustu verkkokauppaan www.pieniloimikauppa.fi. Tuotteiden kuljetus on mahdollista sopia Etelä-Suomen raveihin.

Rehutrypsitaivas.jpg

Kylmäpuristettu rypsipuriste -Turvallinen kotimainen energia- ja valkuaisrehu

Sata-Öljy Oy:n kylmäpuristetty rypsipuriste on puhtaasti Satakuntalaisesta rypsistä jalostettu laadukas valkuais- ja energiarehu eri eläinryhmille. Sata-Öljy Oy:n rypsipuriste löytyy ETT:n postiivilistalta.

Rypsirouheet ja puristeet ovat tärkein kotimainen kotieläinten täydennysvalkuai­sen lähde.
Rypsinsiemen sisältää kasviöljyä 39–46 % ja valkuaista 22–24 %. Puristuksen jälkeen jäljelle jää arvokasta val­ku­aisrehua, rypsipuristetta. Rypsipuriste sopii erittäin hyvin märehtijöiden, hevosten, sikojen ja siipikarjan ruokintaan.

Aminohappokoostumukseltaan rypsi on erinomaista. Soija sisältää hiukan enemmän arginiinia ja lysiiniä, mutta rypsivalkuaisessa on puolestaan enemmän rikkipitoisia aminohappoja, kuten treoniiniä ja metioniiniä. Myös histidiiniä rypsivalkuainen sisältää enemmän kuin soija tai muut kasviperäiset valkuaisrehut. Rypsin erinomainen biologinen käyttökelpoisuus korvaa rypsin soijaa heikomman sulavuuden.

Rypsi on erittäin hyvä kalsiumin, magnesiumin ja fosforin lähde. Hivenaineita on rypsissä enemmän kuin soijassa kuparin ollessa ainoa poikkeus. Seleenin lähteenä rypsi on yhtä hyvää kuin soija. Kylmäpuristusmenelmällä puristettu rypsirouhe sisältää runsaasti vitamiineja, huomattavasti enemmän kuin soija. Rypsissä on enemmän E-vitamiinia, tiamiinia, pyridoksiinia, nikotiini- ja foolihappoa, biotiinia, koliinia ja niasiinia.

Yli puolet kokonaan ulkomailta tuodusta soijasta on geenimuunneltua alkuperää. Sata-Öljyn kylmäpuristettu rypsiöljy on täysin kotimaisesta rypsistä valmistettu teollisesti prosessoimaton rehu.

Rypsipuristeen litrapaino on 0,6kg/l.

Rypsipuristeen rehuanalyysi (pdf)

 

Linkki MTT:n rehutaulukoihin

Kylmäpuristettu rypsirehuöljy

Kylmäpuristettu rypsirehuöljy valmistetaan samalla tekniikalla kuin ruokaöljy, ainoa ero on laskeutusaika. Rehuöljyä ei ole laskeutettu yhtä pitkään kuin ruokaöljyä, jolloin se on hieman sakeampaa.

Rypsiöljyn ravintosisältö/100 g

Energiaa 3700 kj (900 kcal)
Proteiinia 0 g
Rasvaa 100 g
Kolestrolia  0 mg
E-vitamiinia 25 mg