SUOSITUKSET

"Suosittelen lämpimästi kotimaista rypsiöljyä kaikkeen ruuanlaittoon" Laura Rosilainen, kokki

"Rypsipuriste on erinomainen ja kustannustehokas lisärehu ravihevosille, aina varsoista kilpahevosiin ja siitostammoihinkin. Suosittelen!" Ilkka Korpi, ravivalmentaja

REHUJEN JÄLLEENMYYJÄT

Trotton Ay / Pieni Loimikauppa, Pusula.

pieniloimikauppa.fi

Hevari Oy, Heinola

hevari.fi

OTA YHTEYTTÄ

Sata-Öljy Oy

Myllytie 1, 29250 NAKKILA

puh. 0500 860 877 sataoljy@nic.fi

AJANKOHTAISTA

Pieni loimikauppa / Trotton Ay rehujen jälleenmyyjäksi

Nummi-Pusulalainen Pieniloimikauppa.fi välittää Sata-Rypsi rehuja. Tutustu verkkokauppaan www.pieniloimikauppa.fi. Tuotteiden kuljetus on mahdollista sopia Etelä-Suomen raveihin.

Tuotantooljy.jpg

PURISTUSMENETELMÄ

Sata-Öljy Oy käyttää rypsin jalostuksessa kylmäpuristusmenetelmää. Puristuksen aikana puristuslämpötila ei nouse yli +60 asteen. Näin syntyy niin kutsuttu neitsytöljy, joka tarkoittaa että valmistuksessa ei käytetä lisäaineita tai kuumennusta. Näin rypsin hyvät ominaisuudet säilyvät muuttumattomina

Rypsin valmistusmenetelmä vaikuttaa öljyn rasvahappokoostumukseen ja  vitamiini- ja hivenainepitoisuuksiin. Tämän vuoksi kylmäpuristettu rypsiöljy sisältää enemmän vitamiineja ja vähemmän rasvahappojen hapettumistuotteita kuin tavallinen rypsiöljy. 

Puristuksen jälkeen öljy kirkastetaan laskeutuslinjastossa. Öljy kulkee läpi linjaston ylijuoksuperiaattella säiliöstä toiseen, jolloin kiintoaine laskeutuu säiliön pohjalle. Viimeisessä säiliössä löytyy kirkas pähkinäisen tuoksuinen kylmäpuristetty rypsiöljy, joka vielä suodatetaan ennen pullotusta.

Rehuksi käytettävää öljyä ei laskeuteta koko linjaston läpi vaan se otetaan aikaisemmin käyttöön ilman suodatusta. Näin rehuöljy on hieman tummempaa kuin ruokaöljy.

Puristuksen ohessa syntyvä kylmäpuristettua rypsipuristetta ja laskeutuksesta jäävää kiintoainetta käytetään eläinten rehuna. Tuotanto on ympäristöystävällistä ja siitä ei synny jätettä.

LAATU

Sata-Öljy Oy:lla on omavalvonta järjestelmä jolla valvotaan tuotteiden tasaista laatua. Tuotteita tutkii säännöllisesti Evira.

Tuotteet ovat korkealaatuista lähiruokaa ihmisille ja eläimille.