SUOSITUKSET

"Suosittelen lämpimästi kotimaista rypsiöljyä kaikkeen ruuanlaittoon" Laura Rosilainen, kokki

"Rypsipuriste on erinomainen ja kustannustehokas lisärehu ravihevosille, aina varsoista kilpahevosiin ja siitostammoihinkin. Suosittelen!" Ilkka Korpi, ravivalmentaja

REHUJEN JÄLLEENMYYJÄT

Trotton Ay / Pieni Loimikauppa, Pusula.

pieniloimikauppa.fi

Hevari Oy, Heinola

hevari.fi

OTA YHTEYTTÄ

Sata-Öljy Oy

Myllytie 1, 29250 NAKKILA

puh. 0500 860 877 sataoljy@nic.fi

AJANKOHTAISTA

Pieni loimikauppa / Trotton Ay rehujen jälleenmyyjäksi

Nummi-Pusulalainen Pieniloimikauppa.fi välittää Sata-Rypsi rehuja. Tutustu verkkokauppaan www.pieniloimikauppa.fi. Tuotteiden kuljetus on mahdollista sopia Etelä-Suomen raveihin.

Koiratvanska2.jpg

Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii hyvin myös koirien ruokintaan. Kylmäpuristettu rypsiöljy kuuluu esimerkiksi koirien ruokinnassa suositun Yrjölän puuroon.

Resepti, josta tulee n. 6.000 kilokalorin verran ruokaa

 • 100 g riisiä, täysjyvää tai ainakin tummaa (ei siis valkaistua).
 • 100 g hirssiä, kokonaista.
 • 100 g tattaria, kokonaisena tai rouhittuna.
 • 100 g ohrasuurimoita ( HUOM! Jos koiralla on todettu vilja-allergia korvataan ohra esim. riisillä ). Ohra aiheuttaa yleensä muutaman päivän sopeutumisvaikeuksia.
 • 5 g merisuolaa (suolaa ei tarvita lainkaan, jos käytät runsaasti lihaa.
 • 100 g maitojauhetta (ei välttämätön aine, voidaan jättää pois) .
 • 400 - 600g kuivalihaa tai rasvaista jauhelihaa tai rasvaista kalaa (normaalikoirille kuivalihaa, kovassa jatkuvassa treenauksessa oleville koirille lihaista rasvaa).
 • 100 g) hyvää kylmäpuristettua ruokaöljyä tai muuta rasvaa Huom!: Lisää kylmäpuristettu öljy vasta paistamisen jälkeen puuron jäähdyttyä!
 • Porkkanaa tai sekavihanneksia yms. maun mukaan.
 • 2,5 l vettä, kuivalihaa käytettäessä n. 3 litraa.
 • 500 g jotain Daviesin täysravintoa (esim. Lammas & Riisiä, tai jos olet massoittamassa koiraasi, niin käytä Premiumia. Huom! Jos koirallasi on vilja-allergia, niin älä käytä Originalia äläkä puurossa ohraa).
Liota viljaseosta vedessä noin 10 tuntia (esim. yön ajan). Käytä ‘vesijohtokuumaa’ vettä, joka liotuksen aikana sopivasti esipehmentää viljat. Liotuksen päätyttyä kaada vesi pois.
Liha voidaan lisätä joko ennen puuron paistamista tai heti uunista otettua. Jotkut haluavat antaa lihan tai kalan raakana jäähtyneen puuron kanssa, mikä on luonnonmukainen, mutta hieman riskialtis tapa.
Porkkana ja vihannekset lisätään ennen puuron paistamista, sillä raa’at juurekset eivät sula koiran suolistossa.
Täysravinnon voit lisätä vasta kylmään puuroon tarjolle annettaessa, samoin ehdottomasti kylmäpuristettu öljy lisätään vasta kylmään valmiiseen puuroon.
Lisää noin 2,5 litraa vettä ja paista 200 asteen lämpötilassa vähintään 2 tuntia.